Η εταιρεία μας

1967

Η δημιουργία της PreGel είναι μια όμορφη ιστορία ιταλικής επιχειρηματικότητας, με ρίζες στην ευρύτερη κοινότητα που συνδέεται στενά με τους ιδρυτές της. Είναι μια ιστορία μεγάλης δέσμευσης και πάθους, ανδρών και γυναικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην έρευνα, την καινοτομία, την ποιότητα των προϊόντων και την αφοσίωση στον πελάτη. Η PreGel είναι ο καρπός μιας ζωής της εργασίας μιας ολόκληρης οικογένειας που ξεκίνησε σε μια μικρή πόλη στην Emilia Romagna, αλλά έχει καταφέρει να αφήσει το σημάδι της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα ξεκινούν το 1967 στο Scandiano της Emilia-Romagna, όταν ο Dr. Luciano Rabboni και η σύζυγός του ξεκίνησαν μια μικρή επιχείρηση η οποία παράγει βιοτεχνικά πρώτες ύλες για το παγωτό και τη ζαχαροπλαστική. Θέτοντας τα θεμέλια αυτού, που χρόνια αργότερα, θα γίνει ένας πραγματικός θεσμός στη βιομηχανία του παγωτού και της ζαχαροπλαστικής, αποφασίζουν να ονομάσουν την εταιρεία PreGel, συντομογραφία για το “preparati per gelato” που σημαίνει “πρώτες ύλες για το παγωτό”.

Στα πρώτα χρόνια της δραστηριότητας, η PreGel προχωρεί με αποφασιστικότητα για την προώθηση των πρώτων υλών του παγωτού σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή νοοτροπία για χειροποίητα προϊόντα εκφράζοντας την άποψη ότι τα βιομηχανικά προϊόντα μπορούν επίσης να προσφέρουν υψηλή ποιότητα.

Εκτός από τις συμπυκνωμένες πάστες φρούτων, την πρώτη κορυφαία κατηγορία προϊόντων της εταιρείας, η PreGel εγκαινιάζει στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 70 ακόμη περισσότερα προϊόντα πρώτων υλών παγωτού που έχουν μείνει στην ιστορία όπως: το Zabajone Βιτόρια και την Gran Stracciatella Reale, τα πρώτα του είδους τους. Για αυτά και πολλά άλλα καινοτόμα προϊόντα παγωτού, η PreGel κερδίζει πολυάριθμα διεθνή βραβεία και, παρά τις απόπειρες απομίμησης, αναδύεται ως μια ηγετική εταιρεία στον χώρο του βιοτεχνικού παγωτού, πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια στη Γερμανία. Το 1975, για να σηματοδοτήσει αυτή τη νέα φάση, η PreGel δημιουργεί το λογότυπο με το οπωροφόρο δέντρο το οποίο σχεδιάζεται και τοποθετείται σε όλες της τις συσκευασίες μέχρι και σήμερα, συμβολίζοντας προϊόντα ποιότητας αξιοπιστίας.

rabboni

Dott. Luciano Rabboni
PreGel Founder and President

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επομένων ετών, η διάθεση για την καινοτομία συνεχίζεται και η PreGel βιώνει μια χρυσή περίοδο με την παρουσίαση τεράστιων επιτυχιών, όπως, η πάστα Τιραμισού και η Fruttosa, η πρώτη βάση για παγωτό φρούτων με βάση το νερό. Το καθοριστικό σημείο, ωστόσο, έρχεται όταν ένα απόγευμα της Κυριακής το 1985, ο Dr. Rabboni τελειοποιήσει ένα επαναστατικό προϊόν: το Yoggi®, το πρώτο μείγμα Frozen Yogurt. 

Χάρη στην ελαφριά και φυσική του γεύση, που μοιάζει με αυτή του φρέσκου νωπού γιαουρτιού, το Yoggi® μετατρέπεται αμέσως σε μια τεράστια επιτυχία, και γίνεται το παράδειγμα της υπεροχής της απόλυτης ποιότητας καθιστώντας άχρηστη οποιαδήποτε απόπειρα απομίμησης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 90, οι πρώτες βάσεις για το παγωτό η Rimini, η Diamond και η Vittoria παρουσιάζονται με μεγάλη επιτυχία. Πλήρη και ισορροπημένα, τα προϊόντα αυτά βοηθούν είναι επαναστατικά για την παραγωγή του παγωτού, και απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την επιτάχυνση της παραγωγής. Την ίδια περίοδο γεννιούνται και τα PreGel Arabeschi®, οι πλούσιες και νόστιμες γαρνιτούρες για τα παγωτά και τη ζαχαροπλαστική που κατασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας. Το 1998, έρχεται το εξίσου σημαντικό και πρωτοποριακό προϊόν, η Pregellina®, ένα μοναδικό και πατενταρισμένο προϊόν για τη συντήρηση και χρήση των φρέσκων φρούτων.

Με την άφιξη της νέας χιλιετίας, η PreGel γίνεται ο πρωταγωνιστής σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο του παγωτού, της ζαχαροπλαστικής και του καφέ. Η ισχυρή επέκταση σε νέες αγορές και η μεγάλη παγκόσμια έλξη προς το ιταλικό παγωτό είναι οι βασικοί λόγοι για την ανάπτυξη της εταιρείας. Ένας άλλος βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η έκρηξη του Frozen Yogurt με το φημισμένο Yoggi® της PreGel, να είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία του και ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο, χάρη στη γεύση του και την ανώτερη ποιότητα. 

Το αποτέλεσμα αυτής της εκπληκτικής ανάπτυξης είναι η κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στο Reggio Emilia, διπλασιάζοντας την παραγωγική δυνατότητα του κύριως εργοστασίου παραγωγής και πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των υποκαταστημάτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο: Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Καναδάς, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γερμανία, Μεξικό, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και ΗΠΑ. Επιπλέον, το 2009 αποτελεί ένα θεμελιώδες έτος για την PreGel, με το άνοιγμα των πρώτων εγκαταστάσεων παραγωγής της στο εξωτερικό στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Αυτή η τεράστια επιτυχία δεν επιβραδύνει την PreGel, η οποία συνεχίζει την έρευνα και στο μεταξύ δημιουργεί νέες επιτυχίες στο παγωτό, όπως οι επικαλύψεις Glasse Evolutions και το PinoPinguino, μια επαναστατική γεύση παγωτού η οποία έχει ήδη γίνει κλασική: φανταστείτε μια νόστιμη κρεμώδη σάλτσα με απαράμιλλη γεύση σοκολάτας και φουντουκιού που μπορεί να εισαχθεί μέσα στο παγωτό, μεταξύ άλλων προϊόντων, και να παραμένει απαλή και βελούδινη ακόμη και σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Ακόμη και σήμερα, μετά από σχεδόν μισό αιώνα, ο Dr . Luciano Rabboni, Πρόεδρος της PreGel με τους γιους του Vittorio και Dario, και τη βοήθεια όλων των εργαζομένων του, συνεχίζει να ηγείται με επιτυχία της εταιρείας, η οποία είναι διεθνώς μια επιχείρηση σημείου αναφοράς σε καινοτόμες πρώτες ύλες παγωτού, δημιουργίες νέων γεύσεων παγωτού και επιτυχημένες νέες τεχνολογίες τροφίμων για τα παγωτά, τη ζαχαροπλαστική, το Frozen Yogurt και τα καφέ.